Българката Зорница Тодорова с КТМ спечели в клас „АТV-Ендуро Къп” престижното рали „Тунис”, кръг от Световния Рали-Рейд Шампионат. Втори се класира съотборника й Тодор Христов, с когото Тодорова ще се състезава и в в престижната надпревара Дакар 2012. Двамата доминираха в класа си след третия етап на надпреварата и запазиха първите две места пред основния им конкурент Паскал Делеск. И за двамата това е първо участие на Африканския континент и състезание в тежките дюни на Сахара.

Двамата преминаха през 1500 километрово трасе в дюните, като в първия ден технически проблеми спряха бързото темпо, което бяха наложили до средата на етапа. Заради силни пясъчни бури организаторите отмениха втория етап, като за компенсация в третия ден трасето беше изцяло в дюните в продължение на 300 км. Тук и двамата се справиха отлично с трудната навигация и успяха да преминат успешно през всичките 35 контролни точки. След този етап нашите си осигуриха комфортна преднина до края на състезанието и не допуснаха разместване в тройката.

В последния скоростен етап от 120 километра Зорница Тодорова се наложи над Христов с 3 мин. и грабна първото място, а конкурента им Паскал Делеск се класира трети на един час разлика от Христов. В генералното класиране, заедно с мотоциклетистите те са на осмо и девето място. Победител при мотоциклетистите е португалецът Хелдер Родригес, който изпревари двамата си полски конкуренти Пржигонски и Чахор. При автомобилистите Леонид Новицки с БМВ не позволи на Жан Луи Шлесер да стопи комфортния му аванс от 13 мин., а местата на стълбичката допълни другият фирмен пилот на Х-райд Нани Рома с БМВ.

Участието и на двамата е в програмата им за подготовка зз „Дакар 2012” където Зорница ще бъде първата българка участничка в тежката надпревара в тандем с Тодор Христов. Следващото им участие е в Египет, третия кръг от Световния Шампионат.