Българският футболен съюз и Треньорската школа към НСА „Васил Левски“ са организатори на международен семинар на тема „Елитен юношески футбол“, който започна на 9 май и ще продължи до 12 май. Събитието е част от програмата, стартирана от президента на УЕФА Мишел Платини, свързана с груповото обучение на треньори и обмяната на опит. Системата функционира успешно вече 3 г. на Стария континент, а България за първи път е удостоена с признанието да домакинства на такъв семинар. 33-ма треньори от Латвия, Македония, Андора и България се събраxa в Паркхотел „Витоша“.

Презентациите и дискусиите на гостите се наблюдават от представителят на УЕФА Пол Филип, който е трети вицепрезидент на Комисията за развитие и техническа помощ към Европейската футболна централа, както и президент на Футболната федерация на Люксембург.

На 10 май следобед ще се проведе практическо занимание-наблюдение на тренировките в Детско-юношеската школа на ПФК „Чавдар“ Етр. на стадиона в гр. Правец. На 11 следобед – същото практическо занимание ще се осъществи и в Детско-юношеската школа на ПФК „Славия“, а по специална покана на старши треньора на „белите“ Емил Велев ще се наблюдава и занимание на представителния отбор.

БФС