Иван Славков

В деня, в който Иван Славков щеше да навърши 71 години, поредицата „Олимпийски хроники” посвещава поредния си епизод на една от най-емблематичните личности на България – дългогодишен генерален директор на БНТ, председател на БОК и президент на БФС.

В 26-минутното предаване на 11 май, сряда от 15.30 ч. по  БНТ1  спомените си за Батето, както ще остане в съзнанието на мнозина българи, разказват негови приятели и колеги. Това са: Иван Тенев, с когото ги свързва близо 30-годишно приятелство; журналистките Даниела Кънева и Вера Маринова, работили по време на „славния” период на БНТ; олимпийската шампионка по гребане Здравка Йорданова – пресаташе на БОК в годините, в които Славков оглавяваше комитета.

С какво свързват името Иван Славков, споделят още шампиони, спортни деятели, политици. От богатия фонд на БНТ са избрани най-запомнящите се моменти на най-дълго управлявалия директор на телевизията. Специален момент са и „бисерите”, с които всички ще запомним Иван Славков.

Екипът на Главна редакция „Спорт” изготвил предаването: сценаристи – Боряна Тончева и Евгени Николов, режисьор –  Христина Драганова.