Тодор Славов

Автомобилният пилот Тодор Славов става част от кампанията „Аз обичам спорта”, организирана от Министерството на физическото възпитание и спорта. На специална пресконференция, която ще се проведе от 10 часа в четвъртък пред Националния стадион „Васил Левски”, Тодор Славов и неговия състезателен автомобил ще бъдат представени на медиите. В събитието ще участва и министърът на спорта г-н Свилен Нейков.

„Изключително съм щастлив, че ще мога да участвам в това страхотно начинание. Кампанията „Аз обичам спорта” е много важна за популяризирането на спорта сред младите хора в нашата страна и ще дам всичко от себе си, за да насърчим децата да спортуват. Спортът е една страхотна възможност да се забавляваш, а също така да развиеш много качества и да покажеш най-доброто от себе си” – сподели пилотът на Булбет Рали Тим Тодор Славов.

През миналата година Славов и навигаторът му Добромир Филипов постигнаха най-големия успех за България в Световния рали шампионат. Екипажът на Булбет Рали Тим завърши на трето място в първенството на младите пилоти (Junior WRC), записвайки отлични резултати в петте кръга, в които взеха участие.

„Миналият сезон бе изключителен за нас и въпреки трудностите успяхме да постигнем голям успех за нашата страна. Целта ни бе влизане в тройката на този шампионат и се радвам, че въпреки многото проблеми, които имахме през годината, успяхме да я постигнем. През новия сезон ще се опитаме да участваме в Националното първенство, въпреки че имаме финансова възможност да караме само в първото състезание от календара – рали „Траянови врата”, което ще се проведе в Панагюрище” – разкрива плановете си за сезон 2011 Славов.