Опра Уинфри подари нов Volkswagen Beetle на американче, което не успя да присъства на шоуто по време на което стана представянето на новото VW през ноември миналата година. Тогава всичките присъстващи – 275 души, получиха като подарък по един автоключ, който щяха да сменят за истинска кола.

17-годишният Джъстин не беше допуснат на шоуто, защото нямал нужните 18 години. Той написал писмо на Опра в което споделял надеждата си, че скоро и с него ще се случи „нещо хубаво и голямо“. Тогава продуцентите на програмата решили да му подарят кола.

Ето:<http://www.youtube.com/embed/HWt7KLqw8Js?rel=0

Не е известно, кога останалите участници в шоуто ще получат колите си, след като стартът на продажбите на новия, трети по ред VW Beetle в САЩ стартират едва през есента на тази година.

Премиерата на новия VW Beetle беще през миналия месец на автосалона в Шанхай. Колата е с 15 сантима по-дълга и с 8,5 по-широка от предшественика си. Американската версия ще има 2,5-литров атмосферен мотор с мощност 170 к.с. или 200 к.с. турбомотор от VW Jetta.

На европейския пазар ще се предлагат пет варианта, като базовият ще е с 1,2-литровия бензинов турбомотор 105 к.с. В двигателната фамилия влизат още бензиновите 1,4 л, 160 к.с TSI и двулитровия, 200 к.с. турбомотор, както и два дизела – 105 к.с., 1,6 л и 140 к.с., 2 л.