Бърни Еклестон не изключва възможностa да се проведе Гран-при на Австрия в бъдеще. Предварителната версия на календара на Формула 1 за 2012-а ще бъде утвърдена на заседание на световния спортен съвет на FIA на 3 юни.

Пистата в околностите на град Зелтвег по-рано се казваше Остеррайхринг и А1-Ринг, и приемаше състезанията във Формула 1 от 1970-а до 1987-а, и след това в периода от 1997-а до 2003-а. Преди шест години пистата беше купена от милиардера и най-богат австриец, собственикът на Red Bull Дитрих Матешиц, който я прекръсти на Red Bull Ring и стартира нейната реконструкция, както и на инфраструктурата около нея, като остави конфигурацията на самата писта непроменена.

Официалното откриване на обновената писта е насрочено за тази неделя – 15 май. Твърде е възможно след успехите на отбора на напитката и подкрепата на парите на Матешиц, Австрия отново да стане кръг от световния шампионат.

„Много е хубаво, че на това трасе отново ще може да се правят състезания“ – сподели Бърни, -„Винаги сме обичали Австрия и винаги с удоволствие сме ходили там“.

Този сезон на пистата Red Bull Ring ще има кръгове от немското пистово първенство DTM и младежката серия Формула-2. В момента пистата е единствената в Австрия, съответстваща на изискванията на Формула 1. По оценка на експерти, Red Bull са похарчили за реконструкцията на бившия А1-Ринг около 70 милиона евро.