Мъжкият тим по хокей на „Свети Климент” Варна, който дебютира през този сезон на ДП зала (4-то място), получи разрешение за участие в купа „България” открито. Турнирът ще се проведе на 4-5.06.2011 г. в кк „Албена”, а до участие се допускат отбори участващи в ДП мъже открито, където варненци не играят.

            Това обаче стана възможно след подадената молба от председателя на клуба Николай Янчев до БФХТ и отказа на отбора на „Баните” (Смолянско).

Останалите отбори са НСА (Сф), Академик плюс (Сф) и Локомотив 1929 (Сф). При жените участват отборите на Академик плюс (Сф), УСК Академик (Благоевград), Баните (Смолянско) и НСА (Сф).

            Регламентът предвижда директни елиминации в полуфиналите на 4-ти и мач за 1-2 място на 5-ти. Загубилите първите срещи не играят за 3-4 място.

            Жребият ще се тегли на 28.05.2011 г. от 10.30 ч. в НСА (София) по време на турнира за купата на Ректора на НСА.

            Междувременно стана ясно, че варненския тим е получил запитване за спонсорство от американски сайт за продажба на спортна екипировка изразяващо се в доставка на екипи и пособия, като клуба ще се задължи да носи тяхното логото.

            “В момента текат преговори. Надявам се всичко да е ясно до средата на месец юни и дано да бъдат успешни за нас”, сподели председателя Николай Янчев.