Линзер, Гаврон, Монеке и Холбе/ от ляво на дясно/

Немската двойка Матиас Колбе-Стивън Монеке спечели финала на двойки в тенис турнира Zagorka Tennis Cup в Пловдив. Те надделяха с 2:0 сета (6:3, 6:4) над двойката Марчин Гаврон (Полша)-Микаел Линцер (Австрия). Финалистите в надпреварата изнесоха интересен мач за зрителите на централния корт в ТК „Локомотив”. В първия сет Колбе и Монеке стояха по-добре на игрището и спечелиха сравнително лесно с 6:3. Във втория обаче, играта стана по-оспорвана и въпреки първоначалната преднина от 3:0 гейма за немците, Гаврон и Линцер показаха интересни отигравания и взеха няколко гейма с игра на мрежата. При резултат 5:4 Колбе-Монеке завършиха мача с победен гейм, който им донесе титлата в надпреварата по двойки.

Организаторите от Загорка и директорът на турнира Дора Рангелова наградиха победителите и финалистите, като ги поздравиха за триумфа и им пожелаха още много успехи в попрището на професионалния тенис. Стойна Костадинова, бранд мениджър на «Загорка», заяви след връчването на купите: «Радваме се, че имахме възможността днес да наблюдаваме един интригуващ за зрителите финал при двойките и за нас е чест да поздравим състезателите, които достигнаха до този етап в турнира. Като иновативна и развиваща се марка, Загорка се стреми да дава неповторими тенис изживявания на всички фенове на тениса и бирата и аз съм щастлива, че вторият турнир от веригата фючърси Zagorka Tennis Cup се превръща в един празник за цялата спортна общественост в Пловдив. Очакваме с нетърпение и финала при синглите в неделя”.

Утре се играят полуфиналните срещи при синглите, а в неделя е финала. В награждаването на финалистите се очаква да се включат зам.кметът на Пловдив г-н Георги Титюков, както и генералният мениджър на „Загорка” АД Рууд ван ден Ейнден. Всички мачове от съботно-неделната програма на турнира са с начален час 11.00 часа на корт №1 в ТК „Локомотив”.

Монеке и Холбе

 

Финалистите…

 

Победителите Монеке и Холбе