Микаел Линцер

Последните двама български състезатели, достигнали до четвъртфинал на Zagorka Tennis Cup в Пловдив, отпаднаха днес от надпреварата. Румънецът Виктор Анагнастопол победи с 6:4, 6:1 финалиста от Варна Тихомир Грозданов, а австриецът Микаел Линцер сломи Александър Лазов с 6:1, 6:2.

Тихомир Грозданов започна добре своя мач и постигна два пробива за резултат 4:2 в първия сет, след което допусна два поредни пробива в своя сервис и Агнастопол завърши сета с 6:4. По време на почивката се наложи лекарска намеса за Тото, който в следствие на натрупаната умора от турнира във Варна не можа да се съсредоточи във втория сет, завършил 6:1 в полза на румънеца.

В другия мач с българско участие, поставеният под №3 в схемата австриец Микаел Линцер спечели заслужено с 6:1, 6:2 над Александър Лазов. Лазов се опита да противодейства на мощната игра на своя съперник, но Линцер постигна четири пробива в сервиса на Лазов, за да спечели първия сет с голяма разлика. Вторият сет започна малко по-оспорвано и до 2:2 гейма играта вървеше равностойно, но след това Линцер наложи доминация над българина и постигна още три пробива, с което затвори мача и се класира на полуфинал.

Водачът в схемата Марчин Гаврон победи с 6:4, 6:2 Петру Лунчану от Румъния в оспорван мач на централния корт. В първия сет полякът постигна два пробива срещу един на румънеца и въпреки лекарската намеса за Гаврон при резултат 3:2 за Лунчану, водачът в схемата успя да спечели сета. Във втория сет Гаврон демонстрира тотално превъзходство и спечели катогорично частта, с което и мача.

В последния мач при синглите победителят в турнира във Варна Аксел Мишон надигра категорично Илие Джиурджиу от Румъния с 6:1, 6:1.

Така в утрешната полуфинална фаза се срещат Марчин Гаврон срещу Микаел Линцер и Виктор Анагнастопол срещу Аксел Мишон. Първият полфунал започва в 11.00 часа, а вторият е след него. В неделя е финалът от 11.00 часа. В награждаването на победителите се очаква да се включи зам.кметът на Пловдив г-н Георги Титюков, както и генералният мениджър на „Загорка” АД Рууд ван ден Ейнден.

Финалът при двойките между М.Гаврон-М.Линцер и Колбе-Ст. Монеке е малко по-късно днес.

Турнирът Zagorka Tennis Cup в Пловдив е втори от веригата фючърси с награден фонд 10 000 долара. Победителят в него получава $ 1300 и 18 ATP точки, завършилият на второ място – $ 900 и 10 ATP точки, а класиралият се на трето място – $ 480 и 6 ATP точки. Останалият награден фонд се разпределя между другите призови класирания.  

 Пълна информация за хода на турнира можете да намерите на страницата www.tennis.zagorka.bg .

Алекс Мишон

 

Виктор Анагнастопол

 

Марчин Гаврон