СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ НА МОРСКАТА СТОЛИЦА ПРЕДСТАВИХА БЪДЕЩИТЕ ШАМПИОНИ НА ВАРНА ПО ВРЕМЕ НА КАМПАНИЯТА „ДЕЦАТА НА ВАРНА СПОРТУВАТ”

 Тази събота и неделя търговско – развлекателен център Мол Варна се превърна в атрактивна арена за спортни демонстрации и представяне на действащите спортни клубове в града.

 Над 200 малки атлети от различни спортове се събраха заедно за първи път, обединени от идеята да презентират своите постижения, шампионски надежди и да запознаят децата на Варна със своята дейност. В рамките на събитието „Децата на Варна спортуват” малките спортисти направиха кратки демонстрации, за да покажат на своите връстници част от  уменията, които са усвоили под ръководството на най-утвърдените имена в треньорските среди на морския град.

 Сред участниците в демонстрациите бяха гимнастички от клуб по художествена гимнастика „Гра­ция“ с председател Меглена Михайлова. Участваха и гимнастици от школата по гимнастика и акробатика с ръководител Божанка Демирова, деца от гимнастически клуб „Черноморски юнак” с ръководител Тодор Тодоров, и представители на Шудокан Доджо с ръководител Сенсей 4-ти дан Александър Добрев,

 Специално присъствие имаха футболните клубове на „Спартак” и „Черно море” с представителни групи деца и от двата клуба, както и юноши от волейболните клубове „Спартак Интерком” и „Черно Море”.

Най-атрактивно беше представянето на малките каратисти от спортен клуб „Ичи Геки – Варна” под ръководството на Световният и четирикратен европейски шампион по киокушин Сенсей Емил Костов.

Спортните клубове „Стрелба” и „Стрела”, както и школата по авио и корабомоделизъм, също допринесоха за атмосферата на събитието.

За допълнение към спортните страсти се включиха и тийнейджъри от клуб по улични изкуства и екстремни спортове „Power Jump” с изпълнения на стрий трикинг, фрийрън, паркур и кокили.