Димитър Илиев/Янаки Янакиев

Екипът Илиев/Янакиев със своята Шкода Фабия S2000 спечелиха за 4-ти път Рали Трянови Врата 2011. С тази си победа те повеждат в Националния Рали Шампионат и Южно-европейската Рали Купа на ФИА.

Според екипа, Виваком Рали Тийм е провел състезанието изключително грамотно, като в началото на двата състезателни дни побеждаваше категорично в първите етапи, след което контролираше аванса си.

Поздравления и за техническия екип на Виваком Рали Тийм, който единствен между всички участници отговаряше на регламента на ФИА за Европейските купи.

След церемонията по награждаване екипът заминава за участие във Втория кръг от Европейския Рали Шампионат в Хърватска.

Екипажът на GLOBUL Rally Team Крум Дончев/Петър Йорданов приключи на втора позиция рали Траянови врата 2011. Надпреварата е първи кръг от българския рали шампионат.

8-ото издание на рали Траянови врата се проведе в два последователни дни – 14 и 15 май. Екипажите изминаха общо 11 специални етапа. Крум Дончев и навигаторът му Петър Йорданов приключиха началния ден от надпреварата на трето място във временното генерално класиране. Впоследствие, през ден 2, двамата се придвижиха до втора позиция.

След края на състезанието пилотът на GLOBUL Rally Team заяви:

Опитвахме се да поддържаме силно темпо по време на цялото състезание, но явно зимната пауза си оказва своето влияние. Имаме да наваксваме както по отношение на нашата подготовка, така и в техническата част. От гледна точна на организацията на самото състезание, смятам, че тя бе на ниво и не случайно имаше многобройна публика по отсечките.

Следващото състезание от програмата на GLOBUL Rally Team е рали Сърбия (24-26 юни 2011 г.), втори кръг от българския рали шампионат.

Крум Дончев