За поредна година на 20-ти май 2011 г. от 09.30ч. общинският спортен комплекс “Морска градина” ще посрещне над 60 млади състезатели със специални образователни потребности и техните партньори от средните общообразователни училища в региона, които ще участват в турнир по футбол и народна топка. Регионалният турнир е част от веригата състезания на Спешъл Олимпикс България, които ще се проведат в общо двадесет общини в страната през периода 09–27 май 2011 г. под мотото “Да играем заедно”.

            В надпреварата ще участват атлети с интелектуални затруднения от помощните училища в Кранево, Добрич и Каварна; млади хора със специални образователни потребности, интегрирани в общообразователните училища в Добрич , както и техните партньори от тези училища.

            По традиция спортното състезание ще стартира с факелна щафета на служители на Министерство на вътрешните работи в израз на съпричастност с каузата на Спешъл Олимпикс, която дава възможност на младите хора със специални образователни потребности да участват равностойно в спортни турнири заедно със свои връстници, да подкрепят своите съотборници и да получат подкрепа от тях, да проявят спортните си способности, да изпитат удовлетворението от победата и радостта от това да участват в един хубав спортен празник.