Аюрведичният йога-масаж е стимулиращ масаж на тъканите в дълбочина като се прилагат удряне и погалване с ръка и стъпала, специални масла

Аюрведичният йога Mасаж е стимулиращ масаж на тъканите в дълбочина като се прилагат удряне и погалване с ръка и стъпала, специални масла и пудра за да се освободи напрежението от мускулите и ставите. Разтяганията, базирани на Йога, особеност на този вид масаж, имат задачата да отворят тялото и да позволят на жизнената енергия Прана да минава по-свободно през тялото. Това е най-успешният начин да се освободят блокажите, да се отпуснат мускулите и тялото да заеме естественото си положение. Това може да върне на тялото неговата жизненост и лекота, да облекчи хронично напрежение, да подобри потока на кръвта и циркулацията на лимфата. Намалява нивото на стреса и успокоява ума.
Този масаж е покана да се чувстваш комфортно в тялото си. Той ни носи усещане за равновесие и благодат, което допълва природната мъдрост на нашето тяло и му помага да се хармонизира и да излекува себе си.

Тренинг по Аюрведичен Йога Масаж – I част Основни умения ( 7 дни )
30.09-06.10.2010 от 09.00-18.00 ч.

Тренинг по Аюрведичен Йога Масаж – ІІ част Напреднали умения ( 7 дни )
08–14 октомври 2010 от 09.00 -18.00 ч.

водещ индийката д-р Таруна

Д-р Таруна е учила и практикувала в Индия под ръководството на своя учител Кусум Модак, създателя на тази масажна техника. Д-р Таруна има пълноправно медицинско образование и е работила като хирург повече от 12 години преди да осъзнае, че този вид масаж е много по-успешен път към здравето на човека и е профилактика на болести и лечение на много хронични проблеми.
Тя работи като Преподавател по Аюрведичен Йога масаж и дава сесии в едни от най-големите центрове за лечение – Ошо Мултиверситета в Пуна, Индия и Медитационният Ошо център в Афрос на остров Лесбос, Гърция. Води тренинги и в Испания, Германия, Китай, Япония и др..