Как стоят нещата с избора на състезателите, които карат в Световното и с тези, които ще карат Европейско?  Решението е на федерацията, на Министерството на спорта или както дойде ? Няма я ясната стратегия по темата.

На 29 май пистата край Долна Митрополия ще бъде домакин на кръг от световния и европейския шампионат по супермото. Входът е свободен. Ако желаете можете да направите дарение за кампанията „По-добри условия за публиката“ в касите по време на състезанието. Ако дарите минимум 2 лв. участвате в томбола за награда лаптоп ThinkPad Edge E450s, предоставен от партньорите Ай Би Ес България. Тегленето на томболата е в 16:40часа, след официалното награждаване на състезателите. Идеята на кампанията е чрез дарения, събрани от публиката да се изгради конструкция и да се затвори гърба на официалнта трибуна. В момента там се получава много голямо течение и не е благоприятно за публиката.

България ще бъде представена от Ангел Караньотов с КТМ в световния шампионат. Ангел е многократен носител на европейската купа по супермото с клас S3. Във временното класиране след първия кръг той е на 17 място, с 11 точки. Има реалните шансове да направи подиум в световния шампионат по време на Grand Prix Bulgaria 2011 в Долна Митрополия. 

В Европейския шампионат нашите надежди са в Росен Тончев, Георги Гочев и Антонио Тодоров. Георги и Антонио са едва 16 годишни и имат малък опит в отворения клас , но бъдещето е пред тях. Росен Тончев има голям опит и българските очаквания за призово класиране са към него.