Hyundai демонстрира серийната версия на специалната си версия Genesis Prada и обяви, че стартира продажбите на луксозния автомобил в Корея. За страната са предвидени само 1200 представителя на специалната модификация, а ограничен брой ще бъдат изнесени за Близкия изток и Азия, включително Китай.

Genesis Prada е “плод” на двугодишно сътрудничество между Hyundai и известната модна икона Prada, като комбинира най- доброто от света на технологиите и дизайна. Автомобилът е разработен на базата на версията 2012-та година на Genesis, под предния капак е монтиран петлитров, V-образен, осемцилиндров задвижващ агрегат с 430 конски сили, а предавателната кутия е осемстепенна роботизирана.

Hyundai Genesis Prada ще се предлага в три специални цвята- Black Nero, Blue Baltico и Brown Moro, които идват с тройно лакове покритие, в което има златни включвания. Уникални за версията, всеки един от представителите на която ще бъде изработен според потребителските изисквания, са деветнадесетцоловите джанти, тапицерията на предното табло и седалките.