Ден след като Премиерът Бойко Борисов откри официално Голф клуб „Правец” на шампионатното игрище се проведе и първия турнир на новите 18 дупки. В Braemar Golf Team Challenge участие взеха 130 голфъри от българия и чужбина, сред които изпълнителният директор на PGAs of Europe Иън Рандъл, Майкъл Харадин – син на дизайнера на игрището, Красимир Гергов – Президент на Българската голф асоциация, Кънчо Стойчев, много голфъри, чужди туроператори, журналисти и др. Мениджърската компания на „Правец” Braemar Golf бе спонсoр на турнира, като играта и коктейлът бяха напълно безплатни.

Турнирът стартира точно в 9 ч. от 10-а дупка, където бе изложен автомобил Renault Latitude. Състезанието се игра в най-приятелския формат „тексас скрамбъл”, при който печеливш е отборът, изиграл игрището с най-малко удари. На най-късите дупки домакините бяха сложили много изненади като уиски Chivas, вина Domaine Boyar и дори балийски масаж.

По време на турнира гостите имаха възможността да направят и тестово шофиране на Renault Latitude. Проведоха се и отворени врати за тренировъчното игрището, където се се състояха няколко безплатни обучения и топките бяха безплатни.

Турнирът завърши привечер с много добри резултати. Всички бяха впечатлени от новите дупки. Първо място с резултат 54 зае отборът на Радослав Рашев, Йордан Бошнаков, Георги Манчоров и Илян Ралев. Базираната в Шотландия компания Braemar Golf им връчи дървен клъб за голф, реплика на клъбовете от началото на 20 век, както и сребърен „куейк” – шотландски традиционен съд за пиене, който се е използвал за трофей в миналото. Най-близо до флага спечелиха журналистът Калин Катев и Божана Димитрова. Управляващата игрището компания обяви, че Braemar Golf Team Challenge ще бъде ежегоден.

Източник: www.renault.bg