Преди малко повече от година, Mercedes-Benz обяви, че дизайнерите на компанията ще започнат да вършат своята магия и в области различни от автомобилната. За целта бе сформирано ново подразделение Mercedes-Benz Style, което започна работа върху други видове транспорт, домашно обзавеждане, ежедневни стоки, дрехи и други.

Първият по-значим продукт на Mercedes-Benz Style- хеликоптерът EC145 “Mercedes-Benz Style”, отбеляза своята световна премиера днес, по време на European Business Aviation Convention & Exhibition 2011 (EBACE) в Женева. EC145 “Mercedes-Benz Style” е изработен изцяло според клиентските изисквания и след събитието ще бъде доставен на неназован собственик в Европа.

Луксозният интериор на хеликоптера е дело на Mercedes-Benz Advanced Design Studio в Комо и в него могат да бъдат открити екзотични естествени материали и система за индиректно осветление, подобна на тази при S- и E-Class моделите на марката, но в същото време от компанията коментират, че вътрешността е изключително функционална. Всички седалки (4-8) са на релси и могат да бъдат подреждани в различни конфигурации, или просто да бъдат изнесени извън интериора.