Английското подразделение на Honda разпространи първите снимки на новата суперспортна версия MUGEN на хибридния модел CR-Z, която ще бъде представен за първи път по време на тазгодишното издание на Goodwood Festival of Speed през юли.

От компанията коментират, че разработката на автомобила е във финална фаза, и според последните тестове, колата е в състояние да предложи динамични показатели, сравними с тези на Civic Type R. От Honda UK споделят също така, че благодарение на запазването и оптимизирането на адаптивната система с три режима на поведение, CR-Z MUGEN обещава и отлични показатели по отношение на горивната икономичност.

С увеличение от около 15% в максималната мощност на двигателя и намаляването на теглото с около 50 килограма, CR-Z MUGEN се очертава като поредния “адреналин” предложение на Honda. Колата идва със специални аеродинамичен пакет, изпускателна и питателна система, уникални спирачна система и окачване, конструкционни елементи направени от въглеродни нишки (в това число преден капак), спортни алуминиеви джанти, и други.