В рамките на международния салон „Комплексная безопасность 2011“, отворил врати на 17 май в Москва, за пръв път беше представен всъдеходът Лада-Багги. Според прес-службата на Волжския автозавод, толиатинската компания за производство на специални автомобили Бронто е демонстрирала още блатохода МАРШ Аварийный и всъдехода LADA 4х4 МВД.

Що се отнася до Лада-Багги, то моделът е предназначен основно за използване в армейските поделения със специално предназначение, но може спокойно да се използва и в селското стопанство, за лов и развлечение. Машината е развита върху платформата на LADA 4х4 и има двигател с впръскване на горивото с мощност над 80 к.с. По нормален път колата може да развие скорост до 150 км/ч, а в оф-роуд условия до 70. Цената на автомобила е към 300 000 рубли /14 700 лв/.

На салона са показани още специализирани автомобили за Министерството на извънредните ситуации и бърза помощ на друга фирма от Толиати – Супер-Авто, както и пожарно-спасителния автомобил на предприятието ВИС-Авто.

Дъщерното предприятие на АвтоВАЗ – компанията БРОНТО стартира производството на специални автомобили на базата на LADA 4х4 през 1993-а и освен варианта Рыс и бронирани всъдеходи прави още снегоблатоходи също на базата на LADA 4х4.