Според информация на ANE, френският автомобилен гигант Renault ще започне най-масивната си маркетинг кампания за изминалите 20 години. Причините са две- електромобилът Zoe и новото поколение на Clio. Според Стивън Норман, директор маркетинг на марката, основната разлика с всички предходни инициативи са самите продукти, които са коренно различни от това, което са правили от Renault през последните години.

Вижданията на Стивън Норман (основният “виновник” за уникалното пазарно лансиране и последвалият успех на възродената легенда Fiat 500) свързани с новото Clio са “Виждам плакат, на който колата е в червен цвят металик, на червен фон, с анонс, който гласи, че ще го купите заради неговото качество и неговата безопасност”. Възгледите на Норман върху позиционирането на Zoe са “използвате толкова много неща, които работят на ток, защо не и автомобили”.

“Тези два автомобила ще ни позиционират отново пред всички други автомобилни производители, в това число и Volkswagen”, коментира Норман пред ANE.

Renault Zoe и четвъртото поколение на Clio ще бъдат пуснати в продажба през следващата година.