Немската компания Еndora Cars анонсира вчера, че подготвя нов супер-автомобил, наречен SC-1, който ще предлага интересен микс от класически дизайн на спортен автомобил и модерни технологии. Стилът на колата е инспириран от европейските и американски спортни модели от 60-е и 70-е години на миналия век. Той обединява динамичност, елегантност и индивидуализъм.

Endora SC-1 има дълга предна част, повдигната средна линия и обща динамична форма. В аеродинамичната си част Endora SC-1 включва ясно изразен заден дифузор, широк преден спойлер, ниско отстояние от пътя и изразени странични престилки.

Задвижването на колата е поверено на 6.2-литровия, алуминиев V8 на шестото поколение Corvette. Tова означава мощност от 440 к.с., но от фирмата обещават развитие на мотора със 7-литров, отново V8 мотор с мощност 520 к.с., както и с турбомотор 6.2 л , V8 с впечатляващите 650 к.с.

Колата ще е оборудвана стандартно с 6-степенна механична кутия, а като опция с 6-степеннна автоматична с лостчета за смяна на предавките от волана.

В окачването на колата са използвани алуминиеви ковани елементи, напречно монтирани композитни пружиниращи елементи. Колата стандартно ще е оборудвана с електронен тракшън контрол, активна асистенция на волана, 19-цолови колела отпред и 20-цолови отзад.