През 2014-а в моделната гама на Maserati ще има пет автомобила – новото Quattroporte, малко негово „братче“ – baby Quattroporte, GranTurismo, GT convertible и кросовър.

Средноразмерният седан Maserati се разработва съвместно от Pininfarina и Fiat. В автомобила ще се монтира турбомотор с мощност 400к.с. Освен него за новото „малко“ Quattroporte ще се предлага дизелова моторизация с мощност 300 к.с. Предавателната кутия на новата кола ще е заимствана от Ferrari FF, което означава задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична предавателна кутия.

Освен интензивната работа над baby Quattroporte, което тpябва да излезе през 2013-а, във фирмата усилено работят над новото Quattroporte, което пък трябва да излезе през следващата година. За разлика от тези автомобили, все още не е ясно кога ще се появи компактният всъдеход на Maserati, но това едва ли ще се случи преди 2014 година. Естествено, нещата около него могат да бъдат ускорени, нещо което сега се случва с малкото Quattroporte, за което първо се съобщаваше, че ще излезе през 2015-а.