Енрико Бурзи

Решителният двубой във фючърс турнира е утре от 11.00 часа

 

Разван Сабау (Румъния) и Енрико Бурци (Италия) достигнаха до финала на последния фючърс турнир от веригата Zagorka Tennis Cup с награден фонд $10 000 в София. Поставеният под №2 в схемата румънец Сабау победи Бой Вестерхоф (Холандия) със 7:6(3), 6:0, а италианецът Бурци (№8 в схемата) спечели с 6:3, 6:2 срещу шампиона на двойки Стивън Монеке (Германия).

Зрителите, дошли да наблюдават двата полуфинални двубоя в ТК „Левски“, наблюдаваха тенис на високо ниво. В първия мач холандецът Вестерхоф не можа да се противопостави на по-опитната игра на Сабау. Въпреки че първият сет бе равностоен, Вестерхоф показа по-интересните отигравания на корта, но в решителния тай-брек допусна загуба с 3:7 точки. Това оказа влияние върху неговото поведение и игра в следващия сет, където Сабау реализира три пробива и със своите спечелени подавания завърши частта по категоричен начин с 6:0.

Другият полуфинал протече не по-малко оспорвано. Енрико Бурци успя да триумфира над Стивън Монеке след 2 часа игра. До 3:3 гейма в първия сет мачът бе равностоен. След това Бурци постигна първи пробив в мача, което наклони везните в негова полза и до края проби още веднъж съперника и със своя спечелен сервис затвори сета с 6:3. Във втората част двамата тенисисти дадоха всичко от себе си и показаха много интересна игра на мрежата с къси топки. Благодарение на своя опит Бурци наложи превъзходство си, реализира нови три пробива срещу само един на Монеке за крайния резултат в сета 6:2.

Така в утрешния финал на турнира на корта ще излязат едни от най-опитните състезатели в турнира. Финалът започва в 11.00 часа, като в награждаването се очаква да се включат зам.кметът на София г-н Христо Ангеличин и представители на „Загорка” АД.

Пълна информация за развитието на турнира с всички резултати на сингълс и двойки може да намерите на страницата www.tennis.zagorka.bg .

Разван Сабау