Разван Сабау от Румъния спечели фючърс турнира за мъже Zagorka Tennis Cup в София с награден фонд $10 000. Поставеният под №2 в основната схема на турнира румънец спечели финала с 6:2, 6:3 над италианеца Енрико Бурци.

При много хубаво и топло време в ТК „Левски” в Борисовата градина двамата тенисисти изиграха един интересен финал за публиката, изпълнила трибуните на централния корт. Разван Сабау заслужено триумфира в края на двубоя, след като игра по-силно от своя съперник през целия мач. В решителния последен двубой преобладаваха дългите разигравания, в които Сабау демонстрира по-голяма прозорливост и технични отигравания, които предопределиха крайния резултат в негова полза. В първия сет, продължил 45 минути, Сабау успя да наложи своето превъзходство, въпреки сходния начин на игра и на двамата състезатели. Той реализира три пробива в сервиса на Бурци, срещу само един на италианеца, което се оказа решаващо за спечелването на сета. Сабау взе своите подавания и затвори сета с 6:2. Втората част протече аналогично, като в третия гейм Сабау проби Бурци, взе своето сервиране и поведе в резултата с 3:1 гейма. До края на мача румънецът не позволи преднината му да бъде стопена. С размяна на геймове и при резултат 5:3, Сабау осъществи втори пробив в сета, с което спечели мача и турнира.

Христина Георгиева, бранд мениджър на Загорка награди финалистите в турнира. Тя връчи купите на двамата състезатели и заяви: „За нас е чест да поздравим не само финалистите, достигнали до този етап в турнира, а и всички състезатели, които се включиха във веригата фючърси Zagorka Tennis Cup през 2011 година.  Наблюдавахме три интересни турнира с голямо международно и българско участие, които привлякоха интереса на цялата спортна общественост в страната. Като компания „Загорка“ АД остава вярна на своя дългосрочен ангажимент и ще продължи да работи активно за развитието и успехите на българския тенис“.

С финала на турнира в София приключи тазгодишното издание на Zagorka Tennis Cup. Над 200 тенисисти от 16 държави проявиха интерес към трите състезания от веригата, записвайки се за участие в тях. Французинът Аксел Мишон спечели първите два турнира във Варна и Пловдив, а Разван Сабау триумфира в София. Пълна информация за развитието на тенис веригата Zagorka Tennis Cup 2011 може да намерите на страницата www.tennis.zagorka.bg .