16 МЕДАЛА ОТ ТУРНИРА ПО ПЛУВАНЕ В СОЛУН „ЛЕВКОС ПИРГОС“ ЗА КПС „ЧЕРНО МОРЕ“ И „ТОРПЕДО“                                    

    На 21 и 22 май в гр.Солун се проведе второто издание на турнира по плуване за 10, 11 и 12 годишни „Левкос пиргос“ /“Бяла кула“/. Гръцката плувна федерация и нейното областно представителство за област Македония организират и провеждат за втора поредна година този международен турнир. При изключително добра организация в три състезателни полудни 740 деца от 37 клуба от Гърция, Македония, Сърбия и Черна гора, Турция и България се пребориха за призовете в осем индивидуални дисциплини и най-емоционалната 8х50 м св. стил за момичета и момчета. Два варненски клуба, КПС „Торпедо“ / с 13 деца / и КПС“Черно море“ / с 4 деца / откликнаха на поканата, отправена чрез БФ „Плувни спортове“. Въпреки дългия преход състезателите и на двата клуба се представиха много добре по оценка на треньорките им. За КПС „Торпедо“ се отличиха: Рафаела Татарова с 2-ро място на 200м. съчетано и 3-то на 100м гръб, Елена Маринова – 5-то място на 100м бътерфлай, Надежда Христова – 3-то място на 200м съчетано, Катерина Георгиева – 5-та на 200м бруст, Цветомира Цветанова – 8-ма на 50м гръб при момичетата и Емил Петров – 4-ти на 50м гръб, Илчо Терзиев – 5-ти на 200м съчетано, Никола Николов – 5-ти на 100м бътерфлай, Михаил Денев – 6-ти на 200м гръб, Йоан Господинов – 7-ми на 200м бруст и Александър Николов – 7-ми на 50м св.стил.
Макар и по-малобройна групата на КПС“Черно море“ отнесе за Варна три златни, пет бронзови медала и четири четвърти места. Ивет Шумкова отново бе безапелационна, побеждавайки убедително връстничките си на 200м св.стил и 200м съчетано, потвърждавайки постиженията си. Дейвид Йорданов въпреки дебюта си в международни води спечели златото на 200м съчетано, подобрявайки чувствително личното си постижение и стана 4-ти на 100м гръб, Ивайло Петков пък се върна с три бронзови медала на 100м бруст, 200м съчетано и 8х50м св.стил, а на Антоний Моралийски на два пъти не му достигнаха стотни за медал и зае 4-то място на 50 и 100м св.стил.
За най-емоционалната дисциплина двата клуба събраха силите си и за Варна направиха един отбо, който при момчетата взе бронзовите медали в „инфарктна“ битка с още седем други щафети. Отборът бе в състав М.Денев, Й.Господинов, А.Николов, Н.Николов и Е.Петров от КПС“Торпедо“ и Д.Йорданов, А.Моралийски и И.Петков от КПС“Ч.море“. При момичетата щафетата ни остана четвърта, но съставът от Р.Татарова, К.Георгиева, Н.Христова, Е.Маринова и Кети Стоянова от „Торпедо“, подпомогнати от Ивет Шумкова от „Ч.море“ притесняваха до последно спечелилите бронзовите медали.
Освен задоволството от спечелените медали и доброто общо  представяне треньорките и от двата клуба донесоха във Варна мечтата скоро и нашият град да стане домакин на един такъв голям международен плувен турнир за деца.