Българският букмейкър „Еврофутбол” стартира утре – четвъртък, 26.05.2011 г., записването за участие в Третия турнир по футбол за аматьори. То ще се извършва в специално създадена страница във фирмения сайт на компанията – http://www.eurofootball.bg/ftbl_tournament_2011.php?level=football. Записването ще започне точно в 09:00 ч. на 26.05.2011 г. и ще продължи до запълването на предварително обявения брой участници от 32 отбора и допълнителните четири резерви.

За целта всеки тим трябва да попълни специалната форма, публикувана в уебсайта на „Еврофутбол”. Организаторът ще осъществи контакт с капитана, по реда на пристигане на заявката за участие, след което името на одобрения вече състав ще се появи във фирмения сайт (в секция „Участници”).

„Еврофутбол” е осигурил солиден награден фонд от 10 000 лева.

За да гарантира равнопоставеност на играчите, организаторът е въвел някои ограничения. Едното е те да са пълнолетни лица, а второто – да не участват състезатели, картотекирани за сезон 2009/2010 и сезон 2010/2011 в „А” и „Б” ПФГ мъже, Републиканското първенство по футзал, както и в Държавно първенство по плажен футбол. За спазването на тези изисквания ще бъдат извършвани проверки на участниците, като отбори, в които са установени картотекирани състезатели, ще се дисквалифицират, независимо на кой етап от състезанието се открие нередността. Няма изисквания за пол, националност и т. н. на играчите.

Съгласно правилата един отбор се състои от седем играчи – петима състезатели и двама резерви. Турнирът ще се проведе по схема с 32 отбора, разделени в 8 групи по 4 отбора. В групите ще се играе на принципа „всеки срещу всеки”, след което е фазата на директните елиминации. За участниците „Еврофутбол” осигурява тениски, които ще бъдат раздавани на място.

Двудневната битка ще се състои независимо от метеорологичните условия.

Турнирът ще се проведе на 04-05.06.2011 г. на Голямата поляна (със сцената) в Южния парк в София. Това е третата подобна надпревара, която „Еврофутбол” провежда за любителите на най-популярния спорт. Повече информация за правилата на турнира е публикувана на: http://www.eurofootball.bg/ftbl_tournament_2011.php?level=football&bt=rules.