От Леонид Селиктар (@lseliktar)

Още с появата си на пазара, оригиналната Antara се беше “примирила” с участта си. Да бъде добър, но в никакъв случай отличен модел. Нито по отношение на продажбите си, нито по отношение на предлаганото, нито по отношение на цената. Причините за това са много и по-голямата част от тях могат да бъдат обяснени единствено от ръководството на компанията- майка GM.

Обновената версия на Opel Antara, която вече официално присъства и на родния пазар, продължава по стъпките на своя оригинал. Истината е че моделът е станал по-луксозен и по-технологичен, поведението му на пътя е значително по-добро от това на оригинала и като цяло общото му излъчване и усещане е станало значително по-лъскаво. Въпреки това, автомобилът е по-скоро скромна еволюция, отколкото еволюционен скок. Реално погледнато, това е и била основната идея на Opel.

Основните промени по екстериора на освежената Antara са свързани с оформлението на предната и задната му част. Капакът е останал непроменен, но светлинните блокове, решетката и броните са преминали почти цялостна трансформация, като търсеният краен резултат е бил повече стил и лукс. Целта е постигната, като единственото, което е можело да бъде попремислено малко повече са задните светлини. Визията при старата Antara е по-добра.