Силно състезание на Световната купа по гребане в Мюнхен направи Неделчо Василев. 21-годишният ни гребец се класира за финалите в дисциплината скиф лека категория. На полуфиналите днес българинът спечели серията си с време 7:12.92 мин. В другата полуфинална серия победи италианецът Даниеле Джералдини – 7:08.66 мин.

Неделчо Василев, за когото това е най-доброто му представяне на международно състезание при мъжете, стартира във финала утре.

Останалите ни гребци в Мюнхен ще гребат във финали С в дисциплините си по-късно днес. Това са на скиф Георги Божилов и Кристина Бончева, двойка скул лека категория Златко Караиванов и Васил Витанов,и двойка скул Теодора Гешева и Луиза-Мария Русинова. 

Георги Божилов финишира първи в С-финал на световната купа по гребане в Мюнхен, Германия. Българинът спечели с време 7:10.17 мин. в дисциплината скиф.

На сиф при жените Кристина Бончева завърши пета в С-финал.

Златко Караиванов и Васил Витанов се наредиха пети в С-финал на двойка скул лека категория. Теодора Гешева и Луиза-Мария Русинова победиха лодката на Италия също в С-финал.