26-годишната варненка Кристина Славова спечели първото място в състезанието по шофиране за жени, което се проведе днес на открития паркинг на Мол Варна, по инициатива на радио Energy и с подкрепата на СБA. Кристина, която по професия е счетоводител, премина трасето за 39 секунди и беше класирана от съдиите на СБА като най-добрата участничка с най-малък брой наказателни точки. На второ място с време от 47 секунди се подреди 25-годишната Нели Тодорова, а на трето 26-годишната Мария Николова.

За най-атрактивно представяне търговско – развлекателен център Мол Варна отличи 23-годишната студентка в Италия Ирена Колева, която премина състезателното трасе за рекордните 35 секунди, но допусна няколко наказателни точки, които я подредиха след водещата тройка.

25 дами от над 600 заявили желание за участие, премериха шофьорските си умения в уникално състезание по шофиране за жени на открития паркинг на Мол Варна. Шампионатът „Жена Зад Волана”  се реализира след два сезона на супер успешната риалити радио игра „Изчезвам след 60 секунди”.

Победителката от първото национално състезание по шофиране за жени „Жена Зад Волана” получи паричнa наградa, картa СБА за безплатна пътна помощ в цялата страна и Европа и безплатен годишен технически преглед, дрегери, почивка с уикенд в Банско, осигурени от Радио ENERGY, КИА Моторс България и СБА.  Всички участнички получиха и подаръци от Мол Варна.

Преди началото на днешното автомобилно шоу кратка подгряваща гонка направиха няколко дами, представители на медиите от морската столица. На първо място сред медиите се класира представителката на вестник „Черно Море“, завидни умения показаха Невяна Троянска от вестник „Труд“, както и дами от информационна агенция Варна утре и BUS TV.

След надпреварата във Варна, състезанията продължават в градовете Пловдив и София.