Bjorn Wolf

Известният холандски DJ и продуцент Bjorn Wolf ще бъде част от съзвездието  DJ, които пристигат в България за първото издание на Kavarna Dance Festival.

Pоден на 31 януари 1981, Bjorn Wolf се заиграва с хаус музиката още като тийнейджър в Холандия. Започва да свири в местни клубове и партита и през 1999 г. си осигурява седмична резиденция в легендарния клуб SPOCK в Бреда, където свири заедно с Tiesto, Funkerman and Cor Fijneman, чиято кариера е стартирала именно от там.

След обиколки по клубове и фестивали из Холандия , Bjorn стартира собствена клубна вечер на име „IMHOUSE“ в клуб MEZZ, Бреда. Сред имената , които свирят заедно с Bjorn са Joris voorn, Gel Abril, Gorge, Edwin Oosterwal, Martin Eyerer, Carlo Lio & Juan Sanchez и много други. Решен да върви нагоре в музикалния бизнес, Bjorn започва да работи за музикалния лейбъл на Tiesto – Magik. Той продължава да работи за Tiesto дори и след закриването на Magik – заема роля в Black Hole Recordings.

През 2002г. Bjorn решава да развие продуцентските си умения и издава няколко трака за различни музикални компании  като Ministry of Sound, Mysteryland Compilation и други. Музиката му е подкрепена и звучи от всички водещи денс радио станции в Холандия, сред които Radio 538, 3FM и други.

През последните години Bjorn свири на някои от най-големите фестивали и партита в Европа, част от които са Mystery Land, Studio 80, Indian Summer festival, SENSATION, Flamingo Nights, Amsterdam Dance Event, Rai Аmsterdam и други.

Сега Bjorn се присединява към Timo Maas, Chocolate Puma, Nicky Romero, Terri B! и цялата банда за Kavarna Dance Festival (22-23 юли 2011, Каварна) и с невероятната си смесица от мелодично техно и минимъл обещава  да разтърси всички присъстващи фенове на електронната денсмузика.