Българският букмейкър „Еврофутбол” ще изгради четири терена, на които едновременно ще се провеждат срещите от Третия турнир по футбол за аматьори. Всяко от игрищата ще е с дължина 24 метра и ширина 12 метра. Вратите са с размери 4 на 2,20 метра. Игрищата ще бъдат разположени на Голямата поляна (със сцената) в Южния парк в София. Тяхното изграждане ще започне в петък – 04.06.2011 г., ден преди старта на турнира.

            Състезанието ще се проведе по схема с 32 отбора, разделени в 8 групи по 4 отбора. Във всяка група ще се играе на принципа „всеки срещу всеки”. Времето за провеждане на една среща е 30 минути – две полувремена по 15 минути и 5 минутна почивка между тях. В груповата фаза за победа ще се присъждат 3 точки, а за загуба – 0 точки. При равен резултат в редовното време двата отбора ще изпълняват по 3 дузпи. При равен резултат и след това, ще се бие по една дузпа до излъчване на победител, който получава 2 точки, а загубилият взима 1 точка. Класирането в групите ще се извършва първо по брой точки. При равен такъв ще важат правилата, подробно изброени в правилника на турнира.

Вторият ден на състезанието – 05.06.2001 г. ще започне с осминафиналите. Очаква се около обяд да станат известни участниците във финала и в мача, който ще определи отбора, носител на бронзовите медали. 

Всеки тим ще има право на неограничен брой смени по време на срещата. Съдиите на турнира са от Българския футболен съюз. Те ще имат право да отстраняват състезатели при груби нарушения, игра с ръка и др. 

Подробните правила за провеждане на турнира са записани в правилника, който е публикуван в специално създадения сайт към корпоративната интернет страница на „Еврофутбол” – http://www.eurofootball.bg/ftbl_tournament_2011.php?level=football

 …………………………………………………………………………………………………………………………..

Тазгодишният футболен турнир е третата подобна надпревара, която „Еврофутбол” провежда за любителите на най-популярния спорт. Първата бе през 2008 г. и се състоя на плажа в курортен комплекс „Елените”, а втората се игра на Златни пясъци през 2009 г. В тазгодишното трето издание турнирът ще надхвърли двойно мащабите на състезанието от 2008 г., когато участваха 16 отбора.