11-годишно момиче от Русия е скочило с парашут от 3500 метра, съобщи за пресцентъра на спортния отдел в Албена инструкторът Енчо Енчев от клуб „Парасоф“.
Екстремното преживяване е станало миналото лято, когато със скока туристката е поставила рекорд за най-малък участник. Най-възрастният човек, който е летял през 2010 г. е бил на 59 г., а иначе рекордът е от 2008 г. и се държи от софиянец на 82 години.
„93 процента от хората, които искат да почувстват полета на свобода и да видят земята от птичи поглед, са българи. Миналото лято нашите услуги ползваха още руснаци, немци, англичани и гърци. Цената на подобна адреналинова бомба е около 350 лева. Инструктажът за тандемен скок е около 20 минути. След това следва близо 50-секундно падане след скок от самолет и 7-8 минути реене във въздуха с парашут“, сподели опитният организатор на полетите Енчо Енчев. 
Той добави, че по българското Черноморие има само едно място, където може да се скочи с парашут, и това е летище Приморско. Полетите се осъществяват със съдействието на Албена АД.
Там професионалистите помогнат на сънародниците ни и туристите да осъществяването най–екстремното изживяване в живота им.
Скоковете са от четвъртък до неделя в часовете от 9,30 сутринта до 18,30.
Преди да се отвори врата на самолета, за да направят крачка към небето, участниците минават и задължителен медицински преглед.