Българският букмейкър „Еврофутбол” пренася схемата, по която се играят срещите от Шампионската лига, в Южния парк в София. Досущ като в най-големия клубен турнир на Стария континент, 32 отбора, разделени в 8 групи по 4 отбора ще мерят сили за спечелването на престижна Купа. Вместо по стадионите на европейските грандове, битката ще се води на четири терена в Южния парк в София. „Еврофутбол” е побрал цялата схема на Шампионската лига само в два дни – 04-05.06.2011 г. Освен съкратената времева рамка Третият турнир по футбол за аматьори за наградите на българския букмейкър се различава от клубния турнир само по наличието на малък финал и липсата на разменени домакинства във фазата на елиминациите.

        Популярната схема е само един от професионалните елементи на турнира за аматьори. Любителите на най-популярния спорт ще ритат професионални топки, размер „5”. Съдиите, които ще свирят мачовете, както стана известно последните дни, са от Българския футболен съюз, а главен рефер е секретарят на Съдийската комисия Павел Павлов.

        Победителят ще вдигне Купата на „Еврофутбол” и ще прибере 5 000 лева. Не по-малко доволни ще останат и подгласниците им – за тях освен сребърните медали е подготвена сума от 3 000 лева. Победителят от борбата за третото място ще се окичи с бронзовите отличия и ще прибере 1 500 лева, а четвъртият отбор ще вземе 500 лева.

        За да бъде по-забавно, двудневното състезание ще си има и водещ. Неговото име е Краси Москов и е познато от ефира на популярно музикално радио и от телевизията. Краси е запален спортен фен и освен от шоу, разбира от тая работа – футбола.

        И понеже красотата и футбола винаги са вървели ръка за ръка, българският букмейкър е осигурил присъствието на половин дузина красиви „момичета на „Еврофутбол”. 

 

 

Третият турнир по футбол за аматьори ще се проведе в Южния парк в София, Голямата поляна (със сцената), при входа от бул. „Гоце Делчев”.

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Тазгодишният футболен турнир е третата подобна надпревара, която „Еврофутбол” провежда за любителите на най-популярния спорт. Първата бе през 2008 г. и се състоя на плажа в курортен комплекс „Елените”, а втората се игра на Златни пясъци през 2009 г. В тазгодишното трето издание турнирът ще надхвърли двойно мащабите на състезанието от 2008 г., когато участваха 16 отбора.