Най-добрият български гимнастик Йордан Йовчев даде символичен старт на кампанията за отговорна консумация на алкохол „Консумирай отговорно”. Кампанията се организира съвместно от световния лидер в производството на висококачествени алкохолни напитки Диаджео и френската верига хипермаркети Карфур. Инициатива е първата по рода си в България, в която две компании, всяка от които лидер в своята област, обединяват усилията си в името на обща кауза, а именно да призоват към „Отговорна консумация на алкохол”. Кампанията ще се проведе едновременно във всички магазини на Карфур в страната, включително и във Варна, до 12 юни 2011 г.

„Като човек, който толкова години се занимава със спорт съм възпитан, че най-важното нещо е личната отговорност. Независимо дали става въпрос за подготовката за спортно състезание или за поведението ми извън спортната зала. Затова искам да призова всеки един човек към отговорност и при консумацията на алкохол. Защото както е нужна концентрация при изпълнението ми на различните гимнастически уреди, същата концентрация е нужна и когато сядаш зад волана. А във втория случай отговорността е още по-голяма, защото освен за своята лична безопосност, отговаряш и за живота на останалите участници в движението.” – каза Йордан Йовчев при старта на инициативата.

Той раздаде на клиентите в Carrefour специално произведените от Диаджео бутилки с минерална вода, носещи на етикета си посланията на кампанията за отговорна консумация на алкохол. Същите бутилки получава и всеки, закупил в магазините на Carrefour продукт от най-популярните марки алкохол на Диаджео – №1 в света алкохол-водка Smirnoff, №1 уиски за България Johnnie Walker и най-бързо развиващото се ирландско уиски у нас – Bushmills. Промо екипите ще насърчават потребителите да се включат в анкетата, проверяваща навиците и познанията на българина относно отговорната консумация на алкохол. Всеки участник в нея ще получи скреч карта, с която може да спечели безплатен ваучер за такси с идеята таксито да е превозното средство, в случай, че шофьорът е употребил алкохол. 

 

За кампанията: 

 • Кампанията “Консумирай отговорно” се организира от Диаджео в партньорство с верига хипермаркети Карфур в градовете София, Пловдив, Варна, Русе и Бургас  
 • Всеки закупил бутилка Johnnie Walker, Bushmills и/или Smirnoff получава уникална бутилка минерална вода, на чийто етикет се изписани посланията на кампанията:
  • Алкохолът е разрешен за лица над 18-годишна възраст
  • Редувайте консумацията на алкохол с вода
  • Храненето преди и по време на пиене намалява абсорбацията на алкохола
  • Никога не сядайте зад вола, ако сте употребили алкохол
 • Промо екипи ще раздават скреч карти, от които може да се спечели безплатен ваучер за такси