Утре, 04.06.2011 г., ще бъде даден старта на Третия турнир по футбол за аматьори за наградите на „Еврофутбол”. Той ще се проведе в Южния парк в София, на Голямата поляна (със сцената), при входа от бул. „Гоце Делчев”. Тази вечер започва строежа на четирите игрища, които ще са арена на двудневната битка за наградния фонд от 10 000 лева.
В 9:00 ч. в събота стартира регистрацията на участниците, след което ще се тегли жребия на състезанието. В 09:50 ч. турнирът ще бъде официално открит от управител на „Еврофутбол” и Валентин Михов. Първият съдийски сигнал ще се даде в 10:00 ч. Рефер на първата среща е международният съдия Димитрина Милкова, а главен съдия на турнира е Павел Павлов – секретар на Съдийската комисия към БФС. Състезанието се провежда с активното съдействие на Съдийската комисия, като всички рефери са от нейния състав. Сред тях са международни съдии и асистенти, както и такива от родното първенство. Пред целия ден в събота ще продължат мачовете от груповата фаза, а осминафиналистите ще бъдат обявени в 19:00 ч.
Следващият турнирен ден, неделя – 05.06.2011 г., ще започне в 09:00 ч. с първите осминафинали. В 12:35 ч. е мачът за третото място, а в 14:00 ч. ще бъде свирен старта на финалния сблъсък.
Паралелно със срещите ще се провеждат атрактивни игри за публиката, сред които е и демонстративният мач на съдиите от БФС, който ще се реферира от популярния журналист от Канал 3 Сашо Диков. Неговият старт е в 13.10 ч. Сред останалите игри за публиката са „Гол от врата на врата”, „Мач срещу момичетата на „Еврофутбол”, „Дузпи с момичетата на „Еврофутбол” и др. За доброто настроение и силните емоции ще помагат още водещият Краси Москов и DJ.
32 отбора от цялата страна ще играят, разделени в 8 групи по 4 тима, досущ като европейските грандове в Шампионската лига. Те ще се борят за Купата на „Еврофутбол” и 5 000 лева от наградния фонд. За тима, който заеме второто място е подготвена сумата от 3 000 лева, третият отбор ще вземе 1 500 лева, а четвъртият – 500 лева. Награждаването на победителите ще бъде от 14:35 ч.