В спортен комплекс „Оптимум”, Пловдив, с над 2100 аматьори футболисти стартира турнирът Ариана Аматьорска Лига. За първенец на Пловдив ще се състезават рекордните до момента на турнира 192 отбора, които ще играят на 4 терена. Организаторите от Ариана отбелязват засилен интерес сред любителската футболна общественост в града, в сравнение с миналата година, когато записалите се отбори за участие бяха 144.  

Футболните състави с интересните имена „Пинчерите” и „Куфарите” поставиха начало на турнира след откриване, в което се включи представител на Зоналния съвет на БФС в Пловдив. „Куфарите” победиха с 4:1 в първия мач за деня. Ветераните на ФК „Ботев” също участват в турнира с отбора си „Шампиони”. Верни на стила си да побеждават в близкото минало и с присъствието в отбора на Лилчо Арсов, „Шампионите” надиграха с 3:2 състава на „Балканска гозба”.

Ариана Аматьорска Лига се провежда за втора поредна година. Най-продаваната бира от 2009 г. у нас отново дава уникалния шанс на един непрофесионален отбор да срещне футболния Шампион на България за сезон 2010/2011 – Литекс Ловеч. Пловдив е третият град, в който се състоят срещите на непрофесионалните футболисти, след Стара Загора и Плевен.

Приложено ще намерите повече информация за днешния първи ден на турнира в Пловдив, както и снимки от откриването и двубоите. Информация за хода на състезанието и резултати от всички срещи може да бъде намерена и на уеб-сайтa на марката: www.ariana.bg.