Държавното първенство по Streetball за купата на VIVACOM  ще стартира на 18 юни пред НДК

През 2011 г. петото юбилейно издание на престижното държавно първенство по стрийтбол на VIVACOM и Българската федерация по баскетбол ще зарадва многобройните си любители в 8 български града. Новото тази година е, че всички възрастови групи ще имат възможност да се състезават в турнира. Организаторите предвиждат голям интерес от страна на феновете на уличния баскетбол и очакват не по-малко от 3000 човека да вземат участие.

Държавното първенство по стрийтбол се провежда с подкрепата на VIVACOM за пета година и е един от най-големите и устойчиви проекти под шапката на VIVACOM фонд. „Този проект е важен за нас, тъй като приоритет за компанията е не само развитието на професионалния спорт в България, но и физическото възпитание и здравето на българските деца”, разказва Адрияна Михайлова, Съветник корпоративни събития и спонсорства в компанията.  „Streetball Cup е едно от малкото подобни спортни събития, които се провеждат в центъра на по-големите български градове и всеки може да участва”, добавя още тя.

Тази година надпреварата за титлата “Държавен шампион по стрийтбол” ще се състои в София, Благоевград, Стара Загора, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Монтана. Финалът, както винаги ще бъде проведен в София, а класиралите се на първо, второ и трето място от регионалните шампионати ще бъдат наградени от VIVACOM.

Сили в шампионата ще мерят участници от четири възрастови групи:

  • до 12 год. /родени след 31.12.1998 г./
  • до 15 год. /родени след  31.12.1995 г./
  • до 18  год. /родени след  31.12.1993 г./
  • над 18 год.

Първият кръг на тазгодишното издание на VIVACOM Streetball Cup ще бъде проведен в събота, 18-ти юни, на пилоните пред НДК от 10ч. до 16ч. в София. Всички отбори ще се състоят от 3 играчи. Срещите в регионалните турнири ще продължават до отбелязването на 10 точки или изтичането на 10 минути. Отборите, заели първите три места в регионалните и във финалния турнир, ще получат медали и предметни награди. Във всяка възрастова група ще се избира MVP (most valuable player), който ще бъде отличен със специална награда. Записването за участие ще се извършва преди старта на турнира във всеки град.

Ето :3on3-presentation