Лицензионната комисия на Българския футболен съюз се събра на заседание днес, 15 юни 2011 г., и разгледа документите на новия член на „А“ група Черноморец-Поморие. Поради липсата на представени доказателства от клуба за наличието на несвързани лица в управлението на Черноморец-Поморие и ПФСК Черноморец-Бургас Лицензионната комисия отказа да издаде лиценз на отбора за участие в елитната група.

Веднага след това решение президентът на БФС Борислав Михайлов, броени часове преди да замине за първото си заседание като член на Изпълнителния комитет на УЕФА, свика спешно Бюрото на Изпълнителния комитет на БФС, което взе следните решения:

1. Черноморец-Поморие ще продължи да се състезава в „Б“ група през сезон 2011-2012

2. В духа на феърплея загубилите от Черноморец-Поморие отбори в баражите за влизане в „А“ група получават правото да изиграят решителен плейоф помежду си и да определят новия член на „А“ група. Двубоят между Видима и Спортист-Своге ще се състои другата седмица, като датата ще бъде насрочена допълнително след консултации с двата клуба.

3. В петък, 17 юни, на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен ще се изиграе баражът между Светкавица-Търговище и Етър-Велико Търново за попълване на „А“ група до 16 отбора.

4. За попълването на „Б“ група ще ес изиграе бараж между отборите на Нефтохимик-Бургас и Септември-Тервел