Ford Europe обяви къде ще се правят различните негови нови модели. Заводите във Валенсия и Саарлуис ще произвеждат автомобилите от C-сегмент, докато в Кьолн и Крайова ще се правят тези от пазарния B-сегмент, както и новите трицилиндрови бензинови мотори в началото на следващата година. Във Валенсия в момента се правят моделите C-MAX и Grand C-MAX, както и двулитровите двигатели EcoBoost, а в бъдеще към тях ще се присъединят и новите модели на Transit Connect и Kuga.

В Саарлуис, където се правят сегашните Kuga и Focus, ще започне производството и на Focus Electric в края на 2012-а. В Кьолн ще се прави следващата Fiesta, а до тръгването й ще се произвежда междинен фейс-лифт от 2012-а. В рамките на няколко месеца в Кьолн ще стартира и производството на еднолитровия EcoBoost двигател.

Заводът в Крайова, който стартира преди години с помощта на Daewoo, ще стартира производството на Ford B-MAX в началото на следващата година, както и на втори модел от B-сегмента, които ще заместят напълно сегашното производство на Transit Connect в Румъния.

Заводът на Ford Otosan в Кочаели, Турция ще произвежда следващото поколение на Transit, както и още необявен LCV.