Виктория Бърдарова (№1) и Вивиан Златанова постигнаха разгромни победи в своите срещи поединично от първия кръг на Държавното първенство по тенис за юноши и девойки до 14 г. “Девин Къп”. Генерален спонсор на шампионата е фирма “Девин” АД, която ще зарадва всички участници в основната схема с награди, а победителите ще получат специални призове.

Състезателката на ”Албена” (Пловдив), която е първа поставена в основната схема, се наложи с убедителното 6/1 6/0 над квалификантката Росица Кочева от друг пловдивски клуб – “Локомотив”.

Вивиан Златанова (“Пазарджик”) от своя страна постигна изключителна победа с 6/0 6/0 над Дебора Неделчева.

За втория кръг се класира и втората поставена Радина Димитрова, която отстрани Диана Кьорчева с 6/2 6/0. Зиновия Ванева, Десислава Златева и Петя Аршинкова също постигнаха много убедителни и резултатни победи.

При юношите на първенството, което се проведжа на ТК “Дема” в София, напред продължават първите трима поставени Мартин Димитров (“Ямбол 2005”), Велислав Чолаков (“Пазарджик”) и Калоян Вълчев (“Черно море Елит” Варна). Четвъртия поставен Вълко Нешев отпадна от Никола Георгиев с 5/7 6/3 1/6.

Станаха ясни и двата полуфинала на двойки при юношите. В тях ще се изправят М. Димитров/Диневски – Чолаков/Чандрев и А. Димитров/Василев – Костов/Андреев. Четвъртфиналите при девойките ще се доиграят днес, тъй като се наложи да бъдат прекъснати заради дъжд. Шампионите на двойки ще станат ясни в петък.