Елена Форд, правнучка на Хенри Форд, на ексклузивно посещение у нас

Директорът глобален маркетинг, продажби и търговски операции във Ford Motor Company, Елена Форд, е на кратко посещение в България по покана на собственика на Мото-Пфое груп, Филип Пфое – покана, отправена към наследничката на Хенри Форд при получаването от Филип Пфое на наградата Salute To dealers за Дарителска програма на Мото-Пфое за опазването на природното и културно наследство на България.

За първи път у нас пристига толкова високопоставен представител от централата на Ford Motor Company в Детройт и член на фамилията Форд. Прапраправнучка на основателя на компанията е включила в програмата си посещение на щанда на Ford на Автомобилния Салон София 2011, на който своята премиера правят концептуалният Vertrek и новият Focus. Елена Форд ще участва и в няколко бизнес срещи на тема пазарните позиции на Ford в България – втората по продажби автомобилна марка за тази година – и предизвикателставата на пазара на нови автомобили у нас.

Днес, на пл. „Александър Невски” в столицата Елена Форд даде символичен старт на Обиколката на България по случай 100-годишнината от официалното присъствие на Синия овал в България.

Мото-Пфое БГ, официалният вносител на Ford в България, организира това уникално автомобилно шоу, за да отбележи едновековния юбилей от първия тур с автомобил в страната, осъществен през 1911 г. от братовчедите Марин и Методи Лъскови с една от първите внесени у нас коли – легендарния Ford Model T. Начело на автомобилната колона, която ще осъществи обиколката на България „100 години по-късно” тази година ще застане един напълно възстановен събрат на този пионер, Ford Model T от 1916 г. Тъкмо с този автомобил почетният старт на пътешествието ще бъде зададен от прапраправнучката на създателя му – г-жа Елена Форд.

Приоритетна задача на Елена Форд в настоящия момент е успешното глобално внедряване на стратегическата линия, наречена One Ford (единство в производствената линия, операциите и дистрибуцията на Ford Motor Company навсякъде по света). Преди да заеме позицията Директор Глобален маркетинг, продажби и търговски операции през 2009 г. Елена Форд е приемала множество и разнообразни маркетинг предизвикателства, включително разработване на електронните бизнес-към-клиент комуникации на компанията, е-маркетинг, е-връзки, интернет сайтове, като www.ford.com

Елена Форд е родена през 1966 г. в Ню Йорк, САЩ, завършила е специалността Бизнес към университета в Ню Йорк и от 1995 г. насам работи непрестанно във Ford Motor Company.