Renault Samsung Motors разпространи първата официална информация и снимки на финалната версия на новия си луксозен седан SM7, предназначен за корейския пазар. За момента, от компанията показват само екстериора на новото си топ-предложение, а интериорът на автомобила ще бъде представен малко преди официалното лансиране на колата на пазара през втората половина на тази година.

От Renault Samsung Motors коментират, че външните габарити на новия SM7 са най-внушителните в класа. Автомобилът е разработен на базата на същата платформа, която откриваме при SM5, но е “обречен” да се превърне в едно от най-луксозните предложения на корейския пазар.

Според първоначалната информация, SM7 ще предложи интериор с отличен комфорт и изключително ниски нива на шум и вибрации. По отношение на задвижващите агрегати, новият флагман ще може да разчита на високоефективните предложения на алианса Renault-Nissan.

Предполага се че вариант на колата с емблемата на Renault, който засега е кодиран като L47, но навярно ще бъде лансиран с възроденото име Vel Satis, също преминава усилена подготовка. Френският вариант също ще се прави в завода на в Пусан и ще бъде експортиран в избрани пазари на Средния Изток, Азия, Европа и Америките.