След като през април тази година в Япония започнаха лизинговите продажби на електрическия EV-neo, през следващия месец, скутерът ще бъде представен за първи път и в Европа, благодарение на специалната програма на Honda и общината на Барселона. Според споразумението между двете страни, компанията ще предостави 18 представителя на EV-neo за период от една година.

Електрическата Honda EV-neo е оборудвана с литиево-йонна батерия, която може да бъде презареждана директно от домашната електрическа инсталация (пълен заряд се постига за около 3 часа и половина), и е разработена предимно за малкия бизнес. От компанията са разработили и специално “бързо зарядно”, с помощта на което необходимото за достигането на пълен заряд време се намалява до 30 минути. Скутерът може да превозва товари с тегло от около 30 килограма, а автономността му е около 34 километра.

От Honda възнамеряват да реализират около 1000 представителя на EV-neo в Япония през тази година. Цената на електрическия скутер е 454 650 йени или около 4000 евро.