Вивиан Златанова

Една от основните претендентки за титлата от Държавното първенство за юноши и девойки до 14 г. „Девин Къп“ Вивиан Златанова отстрани първата поставена в схемата Виктория Бърдарова 6/3 7/6(2). В следващия кръг на кортовете на СК «Дема» състезателката на ТК „Пазарджик“ ще се изправи срещу Калина Русева от „Банкя“.

Другите 1/4-финални двойки са Петя Аршинкова-Габриела Славова, Даниела Кабакова-Десислава Златева и Зиновия Ванева – Радина Димитрова.

При юношите напред продължават първите двама в основната схема Мартин Димитров „Ямбол 2005“ и Велислав Чолаков от „Пазарджик“, Йордан Диневски от „Хасково“, Мартин Атанасов („15:40“), състезателите на „Левски“ Асен Димитров и Стефан Люцканов, третият в схемата Калоян Вълчев от варненския „Черно море Елит“ и Александър Лазаров от ТК „Лазаров“.

Вече е ясен и финалът на двойки при юношите. За титлата ще спорят Мартин Димитров/Йордан Диневски срещу Даниел Костов/Петър Андреев. Шампионите както на двойки, така и поединично ще получат купи от БФТ и специални награди от генералния спонсор на шампионата „Девин“.