Юношите на ЦСКА спечелиха златните медали във футболния турнир на четвъртото издание на олимпийския фестивал „Олимпийски  надежди” в Албена. На финала „армейците“ надделяха над Литекс с 6:5 след изпълнение на дузпи, като редовното време завърши при резултат 1:1. С бронзовите отличия се окичиха футболистите на варненския Спартак.
Състезателите на Румъния триумфираха в турнирите по баскетбол при момичетата и момчетата, като северните ни комшии бяха най-добри и в плажния волейбол при девойките. При юношите класирането бе оглавено от Стефан Иринеев/Георги Йовчев.
Стефан Иванов и Ивелина Николова станаха супершампиони в турнирите по плажна борба, след като победиха своите съперници Калоян Колев и Златка Жекова.
В състезанията по лека атлетика най-бърз при момчетата бе Злати Димитров от Добрич с време 1:44,18 мин. При момичетата Венера Огнянова грабна първото място на 1500 м, спирайки хронометъра на 1:51,08. При юношите и девойките златните медали спечелиха Алекс Василев от София и Лора Колева от Варна.
В турнирите по тенис на маса победители са Давид Костадинов  и Сибил Исмаилова.


Без конкуренция в плуването бе златната рибка на България Джорджия Кадоглу. Варненката участва извън класирането, след което бе специално наградена от организатора Анатоли Илиев. В басейна отлично се представиха състезателите от Бургас и Русе, като на 100 метра бътерфлай Михаил Йорданов и Теодоси Чернев си поделиха първото място с равно време  – 0.56.35 мин. Двамата приключиха с по две титли, като със същото постижение при девойките завърши и Таня Крайнова от Бургас.
В олимпийския фест участваха над 500 състезатели от България и Румъния.
Снимки БОК