ВЪЗПИТАНИКЪТ НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ЗАХАРИ ДАМЯНОВ
ЗАЩИТИ ТИТЛАТА СИ ОТ 2008г. НА
МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ
„ALL AMERICAN OPEN“

Отборът на Емил Костов постигна пет Шампионски титли от 5-ма състезатели на Международния Отворен Турнир „All American Open“.
Първенството се проведе на 18-ти Юни в Ню Йорк, в залата на „Хънтър Колеж“ Манхатън.
Захари Дамянов постигна невероятен успех, преборвайки 6-ма съперници още в редовното време. Характерното за Първенството в Америка тази година бе, че в него взеха участие най-добрите каратеки в Света, в лицето на Световния Шампион на без-категории от 2007г. Евертън Техиера, небезизвестният Лечи Курбанов, представителят на Япония Шохей Арата, многократният Европейски Шампион Алехандро Наваро и др..
„All American Open“ – 2011 бе квалификация за Световното на без-категории, което ще се проведе на 4-5-6 Ноември 2011г. в гр.Токио- Япония.

За възпитаника на Световния Шампион Емил Костов – Захари Дамянов, който бе получил квота за Световното, класирайки се 2-ри на Европейското на без-категории март месец в Париж, участието в този квалификационен турнир бе част от подготовката му за Световното. С тази своя класация, той бе включен сред фаворитите в предстоящото 10-то СП на без-категории, което се провежда през 4-ри години и е „Олимпиадата“ в Карате Киокушин.

Другите възпитаници на Шампиона, се класираха както следва:
• Пола Момчилова (12 год.)- стана Шампион на кумите и 3-та на ката;
• Константина Алтъпармакова (13 год.) се класира 1-ва на ката и 3-та на кумите;
• Борил Маринов (12 год.) надви своите опоненти и стана Шампион на кумите;
• Гергана Апостолова, която преди месец постигна 2-ра Европейска титла, за 4-ти пореден път стана Шампион на ката на този престижен Турнир, където за разлика от другите турнири, в дисциплина „ката“, мъже и жени участват заедно. Тя надигра за пореден път своята конкуренция, надвивайки Световната Шампионка от 2009г. – японката Мируйо Ито.

На 19-ти Юни 2011г. Сенсей Костов и Гергана Апостолова взеха участие в традиционния Семинар, чийто инструктор бе Президента на Международната Карате Организация Киокушинкайкан – Канчо Шокей Мацуи.