Вивиан Златанова и Йордан Диневски спечелиха титлите на сингъл от Държавното първенство до 14 г. „Девин Къп“. На кортовете на СК „Дема“ в София състезателката на ТК „Пазарджик“ победи без особени затруднения Десислава Златева от „Ямбол 2005“.

В същото време в значително по-оспорван двубой поне във втория сет Йордан Диневски от „Хасково“ се наложи с 6/2 7/5 над Велислав Чолаков от „Пазарджик“. Това е втора титла за Диневски от шампионата в „Дема“, след като в петък той си осигути и отличието на двойки, където игра с Мартин Димитров.

Шампионите и финалистите получиха купи от БФТ и награди от генералния спонсор на първенството „Девин“ АД. Те бяха наградени от президента на БФТ Стефан Цветков.

При девойките на двойки титлата спечелиха първите поставени в основната схема Петя Аршинкова и Виктория Бърдарова. Във финалния сблъсък представителките на пловдивски клубове – Аршинкова на „Локомотив“, а Бърдарова на „Албена“, надиграха Милка Генкова от „Асеновград“ и Виктория Желева от „Хасково“ с 6/4 7/6(6).

След оспорван първи сет, в който през по-голяма му част се играеше гейм за гейм, втората част предложи далче повече емоции. Аршинкова и Бърдарова поведоха с 4/1, но техните опонентки взеха следващите четири гейма до 5/4. Бъдещите шампионки обаче успяха да изравнят геймовете, след което поведоха с 6/5. Последва ново равенство, което наложи изходът от сета да се определи с тайбрек. В него пловдивчанките спечелиха със 7/6 и се поздравиха с титлата. И четирите финалистки получиха купи от БФТ и специални награди от генералния спонсор на шампионата „Девин“. 

През тази седмица на кортовете на “БНТЦ Карлсберг” ще се проведе Държавното отборно първенство за юноши и девойки до 18 г.