MINI разпространи нова информация, снимки и видео на изцяло новото моделно попълнение MINI Coupe. Автомобилът ще бъде бъде пуснат в масова продажба от 1 октомври, като ще предложи наистина впечатляващо пътно поведение, цялостно усещане и респектиращо стандартно оборудване.

Петото изцяло ново попълнение в портфолиото на легендарната марка идва с нетипична двуместна конфигурация на интериора, акцентирана с помощта не на каквото и да е, а на бойната версия John Cooper Works. Модификацията идва с 1.6 литров задвижващ агрегат, който генерира максимална мощност от 211 конски сили при 6000/мин и максимален въртящ момент от 260 Нм в диапазона 1850- 5600/мин. MINI John Cooper Works Coupе (23 795 британски лири) се ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.4 секунди и е в състояние да раз-вие максимална скорост на движение от 240 км/ч.

Новото попълнение в портфолиото на MINI, което идва с основни габарити дължина 3728 мм, ширина 1683 мм и височина 1378 мм, ще се предлага също така и във варианти MINI Cooper S Coupе (184 к.с., 19 775 лири), MINI Cooper SD Coupе (143 к.с. 20 510 лири) и MINI Cooper Coupе (122 к.с. 16 640 лири).

Със своята уникална конструкция и невиждан до момента в гамата на марката активен заден спойлер, MINI Coupе идва с характерната висококачествена изработка, но и с нетипична многофункционалност. Товарното отделение на автомобила е с вместимост от 280 литра, което е с 20 литра повече в сравнение с полезния обем при MINI Clubman.

В стандартната екипировка на MINI Coupе са включени редица високотехнологични системи за повишаване на активната и пасивната безопасност. Откриваме стабилизираща програма, спирачна антиблокираща система, електронно разпределение на спирачното усилие, спирачен асистент, система за потегляне по наклон и други. Като опция, от MINI са предвидили възможност за поръчка на двуместната бегачка с оптимизирано спортно окачване.

Освен върху безопасността, от MINI са се потрудили и върху икономията на гориво. MINI Coupе идва с Brake Energy Regeneration, Auto Start/Stop+, Shift Point Display+, Electric Power Steering, шестстепенна механична предавателна кутия (шестстепенна роботизирана, като опция) с характерният къс ход между отделните скорости и други.