Renault и Better Place съобщиха, че от следващата година 100% електрическият модел Fluence ZE на френската компания ще се предлага и на територията на Австралия. Масовите доставки към клиенти се очаква да започнат през втората половина на 2012-та година.

До средата на следващата година, когато се очаква да бъде осъществена първата доставка на електрическия модел на Renault, Better Place ще изгради редица зарядни станции, в това число и такива за подмяна на цялата батерия. До 2013-та година, австралийците ще разполагат с най- добрата инфраструктура за зареждане на електромобили в целия свят, изпреварвайки тези в Съединените Американсик Щати и Китай.

Основните габарити на Renault Fluence Z.E. са дължина 4748 мм, ширината е 1813 мм, а височината е 1458 мм. Междуосието на автомобила, който ще се предлага в две нива на оборудване (Expression и Dynamique), е 2701 мм. Колата идва с максимална мощност от 95 конски сили и максимален въртящ момент от 226 Нм. Свободният пробег на луксозния електрически превозвач е около 160 километра, а необходимото време за презареждането на литиево-йонната му батерия е максимум 8 часа.

В оборудването на Renault Fluence Z.E. са включени почти всички познати системи за комфорт и активна и пасивна безопасност, които се предлагат в момента. В това число шест предпазни въздушни възглавници, електронна стабилизараща програма, Isofix система за прикачане на детски седалки, круз-контрол с ограничител на скоростта, автоматични предни светлини и чистачки, автоматична двузонална климатична инсталация, многофункционален волан с бутони за управление на аудиосистемата и други.