Каузата ни най-кратко, ясно и точно може да бъде дефинирана по следния начин:
ИСКАМЕ ДОБРИ ЕВРОПЕЙСКИ УСЛОВИЯ ЗА ВЕЛОТРАНСПОРТ ВЪВ ВАРНА.

Предните две шествия доказаха, че варненци желаят обещаната им велоалея. На първото участваха 50 велосипедиста, а на мястото на срещата на второто изброихме 119, но успехите не се мерят само с брой участници. Най-отчетливо можем да отбележим три неща случили се благодарение на велошествията организирани до момента – първото е, че ни предложиха сътрудничество от фирмата разработваща проекта за подобряване на транспортната система във Варна. Второто, че кметът на Варна г-н Йорданов е заявил на брифинга си с медиите, че се очаква да бъдат заделени 5 милиона лв. за велоалеи по този проект, а третото е, че ни поканиха на 35 минутен дебат с кмета на Варна на живо по БНТ Свят. Освен това шествията предизвикаха голям обществен и медиен отзвук – десетки публикации, анонси, интервюта, репортажи и т.н., включително в националните медии.

Длъжни сме да продължим напред!
Този път трябва да сме поне 200 човека, а следващия път 300, после още и още… По този начин няма да могат дълго да ни игнорират.
Така, че яхвайте велосипедите и елате в петък от 18:30 часа на малкия вход на Морската градина срещу ИУ-Варна. Ще потеглим в 19:00 часа и ще минем по построената част и по не построената част от велоалеята. Поканете и приятелите си!

Градът ни все повече и повече се задъхва и има нужда от алтернатива. Целта ни е да привлечем общественото и общинското внимание към проблема с недовършената велоалея и нуждата от изграждане на инфраструктура за велотранспорт в град Варна.
Ще се постараем и да подобрим културата на гражданите ползващи велоалеята като паркинг и пешеходна алея. Ще лепим стикери на всеки автомобил паркиран на велоалеята.

Исканията ни са следните:
– Да се довърши велоалеята както е по проект
– Да се подобри качеството на велоалеята – да се монтират нужните знаци, маркировки и табели, да се сложат табели за велоалея и такива указващи, че е забранено за пещеходци, да се възпрепятства физически достъпа на автомобили върху велоалеята
– Да се подобри контрола на велоалеята – да се глобяват пешеходците и шофьорите паркирали на велоалеята
– Община Варна да започне да проектира и поетапно да строи система за велотранспорт във Варна обхващаща целия град
– Да се интегрира велотранспорта с другите видове транспорт
– Да бъдат поставени велопаркинги на популярните места във Варна, позволяващи сигурно заключване

За повече информация относно велоалеята, обещанията и какво се е случило до момента вижте тази страница:
http://ustrem-bg.com/forum/index.php/topic,1826.0.html

ЩЕ ПРАВИМ ТОВА ВСЕКИ ПОСЛЕДЕН ПЕТЪК НА МЕСЕЦА, ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ПРАВИ НЕЩО РЕАЛНО ПО РЕШАВАНЕТО НА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ.